Vložil: | XpajaY850 |
Porcí: | 6 |
Doba přípravy: | 55 min |
Hodnocení: |
![7.5/10, hlasovalo 4 +](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-fialova.gif) ![7.5/10, hlasovalo 4 +](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-fialova.gif) ![7.5/10, hlasovalo 4 +](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-fialova.gif) ![7.5/10, hlasovalo 4 +](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-fialova.gif) ![7.5/10, hlasovalo 4 +](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-fialova.gif) ![7.5/10, hlasovalo 4 +](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-fialova.gif) ![7.5/10, hlasovalo 4 +](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-fialova.gif) ![7.5/10, hlasovalo 4 -](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-pul.gif) ![7.5/10, hlasovalo 4 _](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-bila-plna.gif)
|
Počet hodnocení: | 4 |
|
|
Použité suroviny receptu Horké (a snadné!) čokoládové suflé:
2 lžíce mletých mandlí
| 150 g kvalitní čokolády na vaření
| 4 lžíce silné černé kávy nebo kávového likéru
| 2 lžičky hladké mouky
| 100 g krupicového cukru
| 4 vejce, žloutky a bílky oddělené
| trochu másla na vymazání formiček
| NA POLEVU
| 100 g kvalitní čokolády na vaření
| 150 ml smetany ke šlehání
| 2 lžíce silné černé kávy nebo kávového likéru
| kvalitní vanilkovou zmrzlinu k podávání
Postup přípravy receptu Horké (a snadné!) čokoládové suflé:
1. Rozehřejte troubu na 190, horkovzdušnou na 170 stupňů. Šest formiček na suflé (nebo hrnečků s rovnými stěnami) o objemu 200 ml vymastěte máslem a vysypte drcenými mandlemi.
2. Do mísy nalámejte čokoládu a zalijte ji kávou nebo likérem. Čokoládu roztavte ve vodní lázni nebo v mikrovlnce (dvě až dvě a půl minuty na střední výkon); promíchejte, aby vznikla hladká a lesklá hmota. Nechte ji trochu vychladnout.
3. Do rozpuštěné čokolády zamíchejte mouku, polovinu cukru a žloutky. Z bílků ušlehejte hustý sníh a postupně do něj zapracujte zbylý cukr, aby vzniklo lesklé sněhové těsto. To pak zamíchejte do čokoládové směsi – nejlépe po několika dávkách a velmi opatrně, abyste co nejvíc zachovali drahocennou lehkost.
4. Rozdělte směs do formiček nebo hrnečků. Vložte do trouby a pečte patnáct až dvacet minut, aby malé nákypy správně vyběhly a měly na omak pevnou kůrku. Pokud je po téhle době povrch ještě měkký, vraťte dezerty na pět minut do trouby.
5. Mezitím připravte polevu. Čokoládu rozlámejte nebo nasekejte, do menšího rendlíku nalijte smetanu a nechte ji dojít k varu.
6. Stáhněte plamen a do horké smetany přidejte čokoládu. Míchejte, dokud nevznikne hladká směs. Nakonec přilijte kávu nebo některý z likérů a už dále nevařte.
7. Při podávání můžete vršek suflé rozlomit a do pukliny vpravit lžíci zmrzliny a přelít ji trochou horké čokoládové polevy.
Fotky receptu Horké (a snadné!) čokoládové suflé:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!