Vložil: | Čajčkus |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 30 min |
Hodnocení: |
|
Počet hodnocení: | 7 |
|
|
Použité suroviny receptu Hortobádské palačinky:
10 g mletá sladká paprika
| 100 g smetana
| 130 g olej
| 10 g rajčatový protlak
| 1 ks vejce
| 100 g polohrubá mouka
| 80 g cibule
| 3 g česnek
| 400 g telecí plecko
| 0,5 g kmín
| 20 g sůl
| 50 g lečo
| 0,2 l mléko
Postup přípravy receptu Hortobádské palačinky:
Očistěné umyté telecí maso nakrájíme na kostky.
Oloupanou cibuli nadrobno nakrájíme, opražíme na 1/3 oleji dozlatova, přidáme papriku, zpěníme a za stálého míchání na ní opečeme osolené maso. Zalijeme horkou vodou, přidáme rozetřený česnek, kmín, rajčatový protlak a přikryté dusíme. Když je maso poloměkké, přidáme lečo a dovaříme. Šťávu zahustíme smetanou a moukou.
Z mléka, vajec, soli a mouky připravíme těsto na palačinky, které upečeme na rozpáleném oleji. Palačinky plníme připraveným paprikášem a zalijeme šťávou.
Fotky receptu Hortobádské palačinky:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!