Vložil: | Uuu |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 45 min |
Hodnocení: | Žádné hodnocení |
Počet hodnocení: | 0 |
|
|
Použité suroviny receptu Hortobagské masové palačinky:
500 g mletého masa - vepřového kuřecího, hovězího, nebo směs několika
| 1 velká cibule
| 1 uzrálé rajče, posekané
| 1 maďarská pálivá paprička nebo feferonka, posekaná
| 2 dl kyselé smetany
| 4 dl hladké nebo polohrubé mouky
| 2,5 dl mléka
| 100 ml karbonované vody
| 2 vejce
| sůl a pepř podle chuti
| 2 lžičky mleté sladké papriky
| rostlinný olej na smažení
| kyselá smetana navíc
| posekaná petrželka
Postup přípravy receptu Hortobagské masové palačinky:
V míse umíchat těstíčko na palačinky. Smíchat mléko, seltzer vodu, mouku, vejce a 1/2 lžicky soli do hladka. Nechat přikryté odležet asi 30min.
Mezitím osmažit maso na troše oleje. Pomocí děrované naběračky vyjmout maso z pánve a dát ho do misky. Na pánev přidat posekanou cibuli a osmažit ji do sklovita. Přidat mletou papriku, rajče, papričku nebo feferónku a sůl s pepřem. Podusit vše do změknutí.
Propasírovat zeleninovou směs z pánve přes síto, vrátit ho na pánev. Přidat kyselou smetanu a umíchat vše na omáčku. Přimíchat trochu vzniklé omáčky do masa v misce. Zbytek uschovat. Běžným způsobem usmažit palačinky z odpočinutého testička. Trochu vychladlé naplnit masovou nádivkou a srolovat je. Poskládat palačinky do zapékací misky a zalít je částí omáčky. Péct palačinky v předem vyhřáté troubě na 200°C po 20 - 25 min., nebo až jsou trochu křupavé. Před podáváním je polít zbytkem omáčky, trochou kyselé smetany a posypat je petrželkou.
Fotky receptu Hortobagské masové palačinky:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!