Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Býk - roční horoskop na rok 2025Býk - roční horoskop na rok 2025 Školní rok a prázdniny ve školním roce 2024/2025Školní rok a prázdniny ve školním roce 2024/2025 Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Recepty
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Neděle 18.05. 2025
Dnes má svátek Nataša
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Chytrá žena

Hortobagské masové palačinky

fotka Hortobagské masové palačinky
Vložil:
Porcí:4
Doba přípravy: 45 min
Hodnocení: Žádné hodnocení
Počet hodnocení: 0

Použité suroviny receptu Hortobagské masové palačinky:

500 g mletého masa - vepřového kuřecího, hovězího, nebo směs několika  | 1 velká cibule  | 1 uzrálé rajče, posekané  | 1 maďarská pálivá paprička nebo feferonka, posekaná  | 2 dl kyselé smetany  | 4 dl hladké nebo polohrubé mouky  | 2,5 dl mléka  | 100 ml karbonované vody  | 2 vejce  |  sůl a pepř podle chuti  | 2 lžičky mleté sladké papriky  |  rostlinný olej na smažení  |  kyselá smetana navíc  |  posekaná petrželka

Postup přípravy receptu Hortobagské masové palačinky:

V míse umíchat těstíčko na palačinky. Smíchat mléko, seltzer vodu, mouku, vejce a 1/2 lžicky soli do hladka. Nechat přikryté odležet asi 30min.
Mezitím osmažit maso na troše oleje. Pomocí děrované naběračky vyjmout maso z pánve a dát ho do misky. Na pánev přidat posekanou cibuli a osmažit ji do sklovita. Přidat mletou papriku, rajče, papričku nebo feferónku a sůl s pepřem. Podusit vše do změknutí.
Propasírovat zeleninovou směs z pánve přes síto, vrátit ho na pánev. Přidat kyselou smetanu a umíchat vše na omáčku. Přimíchat trochu vzniklé omáčky do masa v misce. Zbytek uschovat. Běžným způsobem usmažit palačinky z odpočinutého testička. Trochu vychladlé naplnit masovou nádivkou a srolovat je. Poskládat palačinky do zapékací misky a zalít je částí omáčky. Péct palačinky v předem vyhřáté troubě na 200°C po 20 - 25 min., nebo až jsou trochu křupavé. Před podáváním je polít zbytkem omáčky, trochou kyselé smetany a posypat je petrželkou.


Fotky receptu Hortobagské masové palačinky:

K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!
Hodnocení receptu Hortobagské masové palačinky
Recept se mi nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Recept se mi líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 


Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !