Postup přípravy receptu Houbová polévka s čepicí v mikrovlnce:
Houby necháme 30 minut namočené ve vodě a lístkové těsto dáme rozmrazit. Šalotku najemno nasekáme a zakrytou dusíme na másle 4 minuty při 600 wattech. Žampiony nakrájíme na plátky, přidáme k šalotce a zakryté dusíme ještě 5 minut při stejném výkonu. Aniž bychom přístroj přepínali, předehřejeme jej na 220/230 stupňů. nadrobno nakrájíme petrželku a spolu s vínem, vývarem, smetanou, namočenými houbami, solí a pepřem přidáme k žampionům. Vše promícháme, rozdělíme do 4 žáruvzdorných misek. Oddělíme žloutek od bílků a okraje polévkových misek potřeme bílkem. Z lístkového těsta vyválíme 4 tenčí kolečka a každé položíme na jednu misku. Přitlačíme k okrajům a potřeme žloutkem. Misky s polévkou vložíme do spodní drážky přístroje a vaříme 8-10 minut při 300 wattech.