Postup přípravy receptu Houbová polévka s masovými knedlíčky:
Sušené houby dáme asi na půl hodiny do 350 ml studené vody, pokud máme k dispozici čerstvé houby, nakrájíme je. Mezitím nakrájíme na kostky toastový chléb a namočíme jej do mléka. Šalotku a česnek oloupeme a nadrobno posekáme. Petrželovou nať opereme, osušíme a otrháme lístky, které nasekáme. Mleté jehněčí maso promícháme s česnekem, nastrouhanou citrónovou kůrou z důkladně omytého citrónu, toastovým chlebem, žloutkem, hořčicí a polovinou šalotky. Osolíme, opepříme a ze vzniklé hmoty vytvarujeme navlhčenýma rukama knedlíčky. V pánvi rozehřejeme olej a knedlíčky na něm ze všech stran opečeme.
V hrnci rozehřejeme olej a osmahneme na něm zbylou šalotku. Přidáme houby a osmahneme, potom podlijeme ginem. Vodu z hub přecedíme a přilijeme spolu s jehněčím vývarem k houbám, pokud jsme použili čerstvé houby, přilijeme vývaru více. Uvedeme do varu a vaříme asi 5 - 10 minut. Před podáváním ohřejeme jehněčí knedlíčky ve vývaru a podáváme posypané petrželovou natí.