Vložil: | Sametka |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 45 min |
Hodnocení: | Žádné hodnocení |
Počet hodnocení: | 0 |
|
|
Použité suroviny receptu Houbové bramboráčky s mrkví:
500 g čerstvé mrkve
| 150 g žampionů
| 1 lžíce másla
| 1 vejce
| 1 bílek
| 1 lžíce hladké mouky
| 2-3 lžíce strouhanky
| olej na smažení
| 100 g majonézy
| 1 malá cibule
| 1 kyselá okurka
| čerstvě mletý pepř
| sůl
| čerstvá zelenina na ozdobu
Postup přípravy receptu Houbové bramboráčky s mrkví:
Žampiony oloupáme a poté nakrájíme na plátky. Krátce je podusíme na másle a necháme vychladnout. Mrkev pořádně očistíme a omyjeme. Nastrouháme ji na hrubém struhadle, dáme do mísy a promícháme se žampiony. K mrkvi a žampionům přidáme vejce, bílek a vše zahustíme hladkou moukou a strouhankou. Osolíme, opepříme a necháme asi 15 minut v chladu odležet. Pokud mrkev "pustí" šťávu a těsto je řídké, přidáme trochu mouky. Na pánvi rozehřejeme olej a lžící tvoříme menší bramboráčky, které po obou stranách opečeme. Připravíme si tatarskou omáčku. Okurku a cibuli jemně ustrouháme a promícháme s majonézou. Mírně osolíme a opepříme. Mrkvové bramboráčky rozdělíme na talíře a podáváme je s tatarskou omáčkou a zdobíme petrželkou. Dobrým doplňkem jsou zeleninové saláty nebo čerstvá zelenina.
Fotky receptu Houbové bramboráčky s mrkví:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!