400 g vařené flíčky
| 500 g houby
| 200 g uzené maso
| 3 ks vejce
| 3 dl mléko
| 1 ks cibule
| 2 lžíce sádlo
| 100 g tvrdý sýr
| 1 lžíce máslo
| sůl, pepř
| kmín
Postup přípravy receptu Houbové flíčky:
Houby očistíme a nakrájíme na plátky. Podle potřeby nakrájíme na kousky asi 2 cm veliké. Cibuli oloupeme, najemno nakrájíme a osmahneme na sádla. K cibulce přidáme houby a pozvolna dusíme doměkka. Přidáme kmín, mletý pepř a sůl podle chuti. Uzené maso uvaříme, nakrájíme na nudličky a společně s houbami vmícháme do uvařených flíčků. Všechny ingredience by měly být vychladlé. Podle chuti můžeme ještě přisolit nebo přidat koření. Pekáček vymažeme máslem, vložíme do něj směs a zarovnáme. Zapékáme ve vyhřáté troubě 5-7 minut. Potom přelijeme mlékem, ve kterém jsme rozšlehali vejce. Vrátíme do trouby a zapékáme 15 minut. Před dopečením posypeme strouhaným sýrem a necháme v troubě sýr rozpéct a zezlátnout. Podáváme teplé, ale chutná výborně i studené. Před podáváním můžeme houbové flíčky ještě pokapat pálivým kečupem nebo dresinkem podle vlastní chuti.
Fotky receptu Houbové flíčky:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!