250 g žampionů
| 1 cibule
| 1 lžíce másla
| 100 g hrášku
| kari koření
| 120 g jáhel
| 2 stroužky česneku
| 4 lžíce smetany ke šlehání
| petrželová nať
| sůl
Postup přípravy receptu Houbové rizoto z jáhel:
Žampióny očistíme, omyjeme a nakrájíme na tenké plátky. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno.
Máslo rozpustíme na pánvi a žampióny s cibulí krátce podusíme. Přidáme hrášek a vše posypeme kari kořením.
Jáhly opláchneme horkou vodou a přidáme k houbám. K tomu přidáme prolisovaný česnek. Sůl dle chuti. Nakonec přelijeme půl litrem vody a rizoto z jáhel vaříme pod pokličkou 20-25 minut, až jáhly změknou. Rizoto z jáhel zjemníme smetanou a podáváme posypané petrželkou.
Fotky receptu Houbové rizoto z jáhel:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!