Sušené houby zalijeme 250 ml vlažné vody, namáčíme je asi 60 minut a necháme okapat. Čerstvé houby očistíme a nakrájíme na plátky. Polévkovou zeleninu očistíme, oloupeme, omyjeme a nakrájíme na kousky. Tymián opereme. Cibuli omyjeme a neloupanou rozpůlíme. Řeznou plochou dospod ji vložíme do rozehřátého hrnce a opékáme 3 minuty. Přidáme polévkovou zeleninu, houby a litr vody a tymián. Vše uvedeme do varu a vaříme asi 20 minut na mírném ohni. Polévku přecedíme přes síto vyložené gázou a v nezakrytém hrnci svaříme asi 800 ml. Osolíme, opepříme, ochutíme mletým chilli a sherry. Z veky odkrojíme kůrku, střídku pokrájíme na kostičky. Tymián opereme a otrhané lístky krátce osmahneme na rozehřátém oleji. Přidáme kostičky veky a ze všech stran je osmažíme dozlatova. Vývar rozdělíme do hlubokých talířů a podáváme s osmaženou vekou.
Fotky receptu Houbový vývar:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!