Použité suroviny receptu Houbový vývar se zeleninovými nudličkami:
30 g sušených hřibů
| 75 ml suchého sherry
| 800 ml houbového bujónu (z kostky)
| 1 svazek polévkové zeleniny
| 1 lžíce másla
| dle chuti: sůl a pepř
| 1 svazek kerblíku
Postup přípravy receptu Houbový vývar se zeleninovými nudličkami:
Sušené houby namočíme asi na 2 hodiny do sherry. Pak je povaříme zhruba 30 min. ve 150 ml houbového bujónu z kostky. Mezitím omyjeme a očistíme polévkovou zeleninu, popř. ji oloupeme a nakrájíme na tenké nudličky. V hrnci rozehřejeme máslo, na něm krátce osmahneme nakrájenou zeleninu a zalijeme zbylým houbovým bujonem z kostky. Přidáme hříbky s vývarem, výrazně osolíme, opepříme a asi 5 min. povaříme. Kerblíku omyjeme a dobře osušíme, otrháme lístky. Houbovou polévku rozlijeme do čtyř hlubokých talířů a ozdobíme lístky kerblíku.
Fotky receptu Houbový vývar se zeleninovými nudličkami:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!