Postup přípravy receptu Houskové knedlíky kypřené práškem:
Do misky prosijte mouku s kypřícím práškem, přidejte mléko rozšlehané se solí a žloutkem, rychle promíchejte jen tak, aby se suroviny spojily, přidejte pečivo pokrájené na kostičky a lehce promíchejte. Těsto nechejte stát 5 minut, potom z něj udělejte na pomoučeném prkénku hladkou kouli, vyválejte ji ve váleček o průměru 6 cm, vložte do vařící osolené vody ve velkém kastrolu, opatrně ho měchačkou nadzvedněte, aby se nepřichytil ke dnu a vařte pod pokličkou mírným varem. Po 5 minutách varu knedlík obraťte a vařte ještě 12 až 14 minut. Uvařený knedlík vyjměte, ostrým tenkým nožem nebo kráječem pokrájejte na plátky a podávejte. Chcete-li knedlík uchovat na později, propíchněte jej vidlicí, aby vyšla pára.