Vložil: | Martinna14 |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 45 min |
Hodnocení: |
|
Počet hodnocení: | 2 |
|
|
Použité suroviny receptu Hovězí Bordelaise:
4 lžice olivového oleje
| 500 g libového masa z žebra
| sůl
| pepř
| 4 hnědé šalotky
| 1 česnek
| 25 g másla
| 250 ml červeného lžice olivového oleje, 500g libového masa z žebra, vykoštěné sůl a pepř, 4 hnědé šalotk, 1 česnek, 25g másla, 250ml červeného, robustního vína
Postup přípravy receptu Hovězí Bordelaise:
Rozehřát olej a smažit maso, až drobné kapky krve se tvoří na povrchu (zjistit si čas, jak dlouho se první strana smažila). Posolit, opepřit a obrátit maso a také na druhé straně ho osolit a opepřit. Osmažit druhou stranu stejně dlouho jako první, vyjmout a udržovat v teple.
Oloupat a na jemno nakrájet šalotku a česnek a trochu je osmažit na másle. Nalít na vše víno a zredukovat na polovinu.
Nakrájet maso proti vláknu a poskládat na nahřátou mísu. Omáčku podávat v omáčníku.
Příloha:
Osmažené brambůrky a ¨Celerová kaše¨ z Labužníka.
Fotky receptu Hovězí Bordelaise:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!