Vložil: | Martinna14 |
Porcí: | 7 |
Doba přípravy: | 45 min |
Hodnocení: |
|
Počet hodnocení: | 2 |
|
|
Použité suroviny receptu Hovězí carpaccio s feferonkami, zázvorem, ředkvičkami a sójou:
1,5 kg svíčkové, nebo roštěnce
| hrst zázvoru nakrájeného na plátky
| 2-3 čerstvé feferonky, nadrobno nasekané a zbavené jader
| hrst ředkviček nakrájených na tenké plátky
| hrst koriandrové nati (můžete vynechat)
| sezamový olej (seženete u Alberta, v Tescu, v Delvitě)
| sójová omáčka
| šťáva ze 2 limet
| vrchovatá lžíce rozdrcených koriandrových semínek
| hrst nadrobno nasekaného čerstvého rozmarýnu
| sůl
| černý pepř-čerstvě umletý
| špetka sušeného oregána
Postup přípravy receptu Hovězí carpaccio s feferonkami, zázvorem, ředkvičkami a sójou:
Koriandrová semínka roztlučte, smíchejte se solí, pepřem, rozmarýnem a oregánem. Vzniklou kořenící směs vysypte na pracovní desku a důkladně v tom hovězí maso vyválejte, aby se ze všech stran obalilo kořením (na prkýnku by nemělo nic zůstat). Rozpalte velkou mřížkovanou pánev a maso na ní asi 5 minut ze všech stran opékejte. Zhnědne a získá křupavou kůrku. Vyjměte ho a nechte 5 minut odležet. Potom maso naporcujte tak, aby vznikly co nejtenčí plátky. Vezměte zázvor a nakrájejte ho na drobné nudličky. Nasypte je na maso zároveň s feferonkami, ředkvičkami a koriandrem. Vše zakápněte trochou sezamového oleje, sójové omáčky a čerstvě vymačkanou limetovou šťávou. Podávejte s čerstvým chlebem.
Fotky receptu Hovězí carpaccio s feferonkami, zázvorem, ředkvičkami a sójou:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!