Použité suroviny receptu Hovězí filety s perníkovou omáčkou:
4 plátky hovězího masa
| 500 g červeného zelí
| 300 g červeného zelí
| 2 cibule
| 1/4 lžičky koření do perníku
| 100 ml suchého červeného vína
| dle chuti muškátový oříšek
| dle chuti čerstvý rozmarýn
| dle chuti sůl
| olej
Postup přípravy receptu Hovězí filety s perníkovou omáčkou:
Červené zelí omyjeme a povaříme 15 minut v osolené vodě. Jedlé kaštany nařízněte křížem a upečeme v troubě, dokud slupka nepraskne. Oloupeme a odložíme. Těstoviny uvaříme dle návodu. Cibulku nasekáme najemno. Maso osušíme a opečeme na oleji spolu s cibulkou. Osolíme, opepříme a dáme stranou do tepla. Kaštany a červené zelí vložíme do oleje na pánvi, osolíme, opepříme a přidáme muškátový oříšek. Vyjmeme a také dáme do tepla. Zbylý omastek smícháme s vínem, kořením do perníku a rozmarýnem, necháme přejít varem a podáváme. Příloha-těstoviny.
Fotky receptu Hovězí filety s perníkovou omáčkou:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!