Vložil: | Natural |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 85 min |
Hodnocení: |
        
|
Počet hodnocení: | 2 |
|
|
Použité suroviny receptu Hovězí kostky se slaninou na zelenině:
1000 g zadního hovězího masa
| 60 g anglické slaniny nebo podobného masa
| 80 g hery či jiného umělého tuku
| 1/4 l neochucené smetany
| 1 lžíce hladké mouky
| 1 větší cibule
| dle potřeby: kořenová zelenina v množství jako na svíčkovou (mrkev, celer, petržel, navíc pórek)
| po 1 lžičce pepře, mletého kmínu, mleté sladké papriky
| 3/4 kostky masoxu
| 1 lžíce plnotučné hořčice
| dle chuti: citrónová šťáva
| 4-6 kusů sterilované či čerstvé podušené žampióny
| dle chuti: sůl
Postup přípravy receptu Hovězí kostky se slaninou na zelenině:
Na rozehřátém tuku osmažíme dorůžova nadrobno nakrájenou cibuli, nastrouhanou zeleninu a přidáme koření. Do tohoto základu vložíme osolené maso nakrájené na větší kostky a na proužky nakrájenou slaninu, na prudko opečeme po všech stranách za stálého míchání, zasypeme moukou a za dalšího míchání jí necháme s masem trochu opražit. Postupně podléváme horkou vodou na potřebné množství, stále mícháme a přidáme masox.
Uzavřeme a dusíme v papiňáku zhruba 40 minut. Pokud dusíme pod pokličkou, maso občas mícháme a podléváme vývarem z masoxu. Pokud nesnášíme zeleninu, musíme šťávu i s masem přecedit, maso vybrat a vrátit zpátky. V obou případech, at již cedíme, nebo ne, přidáme smetanu, hořčici a osmažené žampióny s kmínem, dobře zamícháme a ještě chvíli prohřejeme.
Fotky receptu Hovězí kostky se slaninou na zelenině:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!