Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Býk - roční horoskop na rok 2025Býk - roční horoskop na rok 2025 Školní rok a prázdniny ve školním roce 2024/2025Školní rok a prázdniny ve školním roce 2024/2025 Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Recepty
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 09.05. 2025
Dnes má svátek Ctibor
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Hovězí maso s olivami

fotka Hovězí maso s olivami
Vložil:
Porcí:4
Doba přípravy: 90 min
Hodnocení:  ++++-_____
Počet hodnocení: 4

Použité suroviny receptu Hovězí maso s olivami:

800 g hovězího masa na pečení  | 100 g uzeného bůčku  | 1 cibule  | 4 stroužky česneku  | 250 g rajčat  | 100 g zelených oliv  | 100 g černých oliv (v našich podmínkách je na trhu čerstvé nekoupíme a tak použijeme olivy konzervované  | 1/2 svazku zelené petrželky  | 1 větvičku tymiánu  | 250 ml bílého přírodního vína  | dle potřeby: olivový olej  | dle chuti: sůl a pepř  | 1 polévková lžíce hladké mouky

Postup přípravy receptu Hovězí maso s olivami:

Maso nakrájíme na kostky velikosti 2x2 až 3x3 cm. Bůček nakrájíme na tenké plátky a 3 až 4 minuty jej smažíme na olivovém oleji, vyjmeme a necháme okapat. Polovinu nakrájeného hovězího masa necháme na rozpáleném oleji opéci do růžova. Vyjmeme, necháme okapat a dáme na teplo.
Na tomtéž tuku opečeme druhou polovinu masa, rovněž do růžova, přidáme maso opečené před tím, zaprášíme moukou, přidáme cibuli nakrájenou na kolečka a ještě chvíli smažíme až začne cibule hnědnout.(Jelikož čerpám poznatky z Encyklopedie kulinárního umění-Italská kuchyně...dodržuji psaný postup i když mi zde chybí logika při opékání masa. Já bych to upekl najednou,ale budiž,asi to tak má být), přilijeme víno a přidáme bůček.
Rajčata spaříme, oloupeme a zbavíme jadérek, nakrájíme na malé kousky a přidáme k masu. Osolíme,opepříme, stáhneme plamen a pod pokličkou 1 hodinu dusíme. Olivy vypeckujeme, přidáme k masu a přisypeme nasekaný tymián. Dusíme ještě 15 minut. Podle potřeby podléváme vodou.
Podáváme velmi horké, posypané sekanou zelenou petrželkou.


Fotky receptu Hovězí maso s olivami:

K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!
Hodnocení receptu Hovězí maso s olivami
Recept se mi nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Recept se mi líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 


Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !