Použité suroviny receptu Hovězí medailonky s tuřínem:
500 g tuřínu
| 1 l instantního zeleninového vývaru
| 1 lžíce másla
| 2 lžíce cukru
| 125 ml smetany
| 8 plátků svíčkové
| 1 lžíce smetany
| dle chuti: sůl a pepř
| 2 lžíce nakrájené pažitky
| 1 lžíce přepuštěného másla
Postup přípravy receptu Hovězí medailonky s tuřínem:
1. Tuřin omyjeme, oloupeme, nakrájíme na čtvrtky a vaříme asi 30 minut ve vývaru. Slijeme a vývar uchováme.
2. Na pánvi rozehřejeme máslo, dáme na něj tuřín, posypeme cukrem a za stálého míchání necháme zkaramelizovat. Zalijeme trochou vývaru.
3. Smetanu ušleháme do polotuha a uložíme do chladu. Maso opékáme na přepuštěném másle z každé strany 2 - 4 min. Opepříme a osolíme.
4. Medailonky podáváme na nahřátých talířích. Obložíme je tuřínem, který zalijeme studenou smetanou. Vše posypeme čerstvě mletým pepřem a pažitkou.
Fotky receptu Hovězí medailonky s tuřínem:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!