Vložil: | Lucinka88 |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 15 min |
Hodnocení: | Žádné hodnocení |
Počet hodnocení: | 0 |
|
|
Použité suroviny receptu Hovězí na pivu:
několik snítek petrželky
| 1 lžíce kukuřičného oleje
| 500 g libového zadního hovězího masa,nakrájeného na kostky o hraně 2,5 cm
| 1 ks nakrájená cibule (můžete přidat i na kolečka nakrájenou mrkev a 2 řapíky celeru)
| 200 g hnědých rozpůlených žampionů
| 4 lžičky hnědého cukru
| 1 ½ hrnku hovězího vývaru
| 1 ¼ hrnku černého piva
| sůl a pepř
Postup přípravy receptu Hovězí na pivu:
1. Petrželku nadrobno nakrájíme. Na hluboké pánvi rozehřejeme olej, přidáme hovězí maso a za častého míchání ho opékáme 10 min.. Když rovnoměrně zhnědne, přeneseme ho do velkého kastrolu.
2. Na pánev dáme cibuli a opékáme ji za občasného zamíchání na mírném ohni 3 min.. přidáme žampiony a cukr a opékáme je za občasného zamíchání 10 min.. Potom je přeneseme do kastrolu k masu.
3. Do kastrolu přilijeme hovězí vývar a pivo, přidáme nakrájenou petrželku a podle chuti sůl a pepř. Přivedeme k varu, kastrol přikryjeme pokličkou a pokrm zvolna vaříme na velmi mírném ohni 1 ½ - 2 hod. Hovězí maso musí být křehké. Hovězí na pivu rozdělíme do misek a podáváme horké.
Fotky receptu Hovězí na pivu:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!