Vložil: | 1480kiki |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 145 min |
Hodnocení: | Žádné hodnocení |
Počet hodnocení: | 0 |
|
|
Použité suroviny receptu Hovězí na tymiánu:
750 g hovězího masa
| 100 g anglické slaniny
| hrudka másla
| 5 dl smetany
| 1 lžička maizeny
| Marináda:
| 6 dl převařené vody
| 2 lžíce vinného octa (nebo 1 lžíce octa s estragonem a 1 lžíce octa)
| 3 stroužky česneku
| 250 g cibule
| tymián
| bobkový list
| sůl a pepř
Postup přípravy receptu Hovězí na tymiánu:
Cibuli nakrájíme na kolečka, česnek prolisujeme, přidáme ostatní suroviny, a připravíme marinádu. Maso pokrájené na nudličky marinujeme 48 hodin. Drobné kostičky slaniny rozpustíme a do horké vložíme hrudku másla. Na tomto tuku zprudka opečeme po všech stranách osušené maso a přidáme cibuli z marinády. Mezitím dáme vařit marinádu, až se jí asi polovina odpaří, pak ji nalijeme na maso s cibulí a dusíme asi 2 hodiny doměkka. Přilijeme smetanu s rozmíchanou maizenou, povaříme asi 10 minut a dochutíme.
Fotky receptu Hovězí na tymiánu:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!