Postup přípravy receptu Hovězí nadivoko:
Do vody s cukrem, solí, octem a kořením vložíme očištěnou hrubě nastrouhanou kořenovou zeleninu, přidáme na plátky nakrájenou cibuli, citrónovou šťávu a kůru. Krátce povaříme asi 15 minut a necháme vychladnout. Mezitím si omyjeme maso, osušíme ho a prošpikujeme nudličkami slaniny. Vložíme do vyšší skleněné nebo porcelánové mísy a zalijeme studenou marinádou i se zeleninou a kořením. Přikryté necháme na chladném místě marinovat 2 - 3 dny. Na sádle zpěníme drobně nasekanou cibuli, na ni položíme marinované maso, přidáme zeleninu z marinády, podléváme marinádou a pod poklicí zvolna dusíme doměkka. Podle potřeby maso obracíme a podléváme marinádou. Měkké maso vyjmeme a naporcujeme. Vydušenou šťávu se zeleninou zaprášíme moukou, vmícháme víno, krátce povaříme a propasírujeme přes cedník. Dochutíme cukrem, vložíme zpět porce masa a ještě krátce prohřejeme. Hovězí nadivoko podáváme s houskovým knedlíkem