Použité suroviny receptu Hovězí pečeně na brusinkách:
500 g hovězího masa
| 1 brusinkový kompot
| 0,5 l jablečného moštu
| dle chuti muškátový oříšek
| dle chuti jalovec
| dle chuti hřebíček
| dle chuti celá skořice
| dle potřeby hladká mouka
| dle chuti sůl
| olej
Postup přípravy receptu Hovězí pečeně na brusinkách:
Hovězí maso osolíme a obalíme v hladké mouce. Na rozpáleném oleji po obou stranách maso zprudka opečeme, aby se zatáhlo. Pak maso zalijeme jablečným moštem a zasypeme strouhaným muškátovým oříškem. Přidáme jalovec, několik hřebíčků a skořici. Nakonec přidáme brusinkový kompot a dáme péci do vyhřáté trouby. Pečeme tak dlouho, dokud se na masu nevytvoří kůrčička. Pak maso vyjmeme, šťávu propasírujeme. Maso nakrájíme na tenké plátky a podáváme s rýží přelité omáčkou a zdobené brusinkovým kompotem.
Fotky receptu Hovězí pečeně na brusinkách:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!