Vložil: | Aknels |
Porcí: | 6 |
Doba přípravy: | 120 min |
Hodnocení: | Žádné hodnocení |
Počet hodnocení: | 0 |
|
|
Použité suroviny receptu Hovězí pečeně s mrkví:
1,2 kg zadního hovězího masa
| 1 svazek kořenové zeleniny
| sůl
| bílý pepř
| 6 polévkových lžic másla nebo rostlinného tuku
| 1 bobkový list
| 1/4 litru červeného vína
| 16 malých mrkví
| 2 polévkové lžíce mouky
| petrželka
Postup přípravy receptu Hovězí pečeně s mrkví:
Kořenovou zeleninu očistíme, omyjeme a rozkrájíme na kousky. Opláchneme a osušíme maso, potřeme je solí a pepřem. V kastrole zahřejeme 2 polévkové lžíce tuku a maso na něm z obou stran opečeme. Přidáme nakrájenou kořenovou zeleninu a dál krátce opékáme. Potom maso podlijeme červeným vínem a 1/4 litrem vody a při mírné teplotě je pod poklicí přibližně 1 1/2 hodiny dusíme. Mezitím oškrabeme a omyjeme mrkve, ponecháme jim kousíčky natí. V nádobě si rozehřejeme 2 polévkové lžíce tuku, přidáme mrkve a 1/8 litru osolené vody a 15 minut vaříme. Z kastrolu vyjmeme maso a udržujeme je stále teplé. Zeleninu a šťávu propasírujeme a uvedeme do varu. Zbytek tuku uhněteme s moukou, kterou omáčku zahustíme, a za stálého míchání asi 5 minut povaříme. Osolíme a opepříme. Maso nakrájíme na úhledné plátky a s mrkví je upravíme na míse. Pokrm ozdobíme petrželkou. Omáčku k němu podáváme zvlášť. Vhodnou přílohou jsou například brambory, také třeba s petrželkou.
Fotky receptu Hovězí pečeně s mrkví:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!