Vložil: | admin |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 140 min |
Hodnocení: | Žádné hodnocení |
Počet hodnocení: | 0 |
|
|
Použité suroviny receptu Hovězí pečeně s omáčkou:
800 g hovězí pečeně
| dle chuti sůl
| dle chuti pepř
| 3 lžíce másla
| 100 g perníku na strouhání
| 1-2 lžíce hladké mouky
| 3 lžíce rozinek
| 4 lžíce sekaných lískových oříšků
| dle potřeby cukr na dochucení
| 20 g celeru
| 2 mrkve
| 1 cibule
| 8 kuliček jalovce
| 1 bobkový list
| 4 hřebíčky
| 1 lžíce kuliček pepře
| 200 ml bílého vinného octa
| 500 ml vody
Postup přípravy receptu Hovězí pečeně s omáčkou:
Celer s mrkví očistíme,cibuli oloupeme.Zeleninu pokrájíme na malé kostičky a vložíme do hrnce.Přidáme jalovec,bobkový list,hřebíčky a pepř.Přilijeme ocet a 500 ml vody.Marinádu přivedeme k varu a krátce ji povaříme.Poté ji odstavíme a necháme vychladnout.Hovězí očistíme,vložíme do marinády a 1 den necháme v chladu odležet.Hovězí maso vyjmeme z marinády.Marinádu přecedíme.Pečeni osolíme,opepříme a na rozpuštěném másle ze všech stran zprudka opečeme.Podlijenme ji trochou scezené marinády a pod pokličkou necháme dusit asi 120 inut.Asi po 60 minutách dušení přidáme do hrnce na malé kousky pokrájený perník.Měkké hovězí vyjmeme z hrnce a uchováme teplé.Štávu propasírujeme,podle potřeby rozředíme zbylou marinádou a znovu přivedeme k varu.Zahustíme ji moukou rozmíchanou v troše vody a 10 minut povaříme.Do omáčky přidáme rozinky a nachuso orestované oříšky.Vše společně prohřejeme,dle potřeby dochutím a odstavíme.Podáváme s rýží.
Fotky receptu Hovězí pečeně s omáčkou:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!