Postup přípravy receptu Hovězí plátky s vejci a okurkou:
Plátky dost naklepeme, po obou stranách osolíme a opepříme a mírně posypeme moukou, kterou lehce zamáčkneme. V papiňáku zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli trochu dorůžova a plátky na ní po obou stranách opečeme (4-6 minut po jedné straně) - můžeme také opékat na zvláštní pánvičce a z ní potom přípečky s vodou vlít pod plátky do papiňáku. Podlijeme vývarem, přidáme hořčici, na kostičky nakrájenou okurku, nakrájená vejce a opečené plátky slaniny. Necháme dusit kolem 40 minut.
Plátky masa a pokud možno i anglické slaniny vyndáme, omáčku zahustíme ve vodě rozmíchanou moukou a necháme alespoň 4 minuty povařit. Poté dochutíme (můžeme dochucovat i hořčicí, ale nepřehnat), vložíme maso a necháme prohřát.
Na talíř dáváme maso, na které klademe anglickou slaninu a přeléváme omáčkou.