600 g masa
| 500 g kostí
| 50 g jater
| 120 g kořenové zeleniny
| 10 g tuku na orestování
| 2 l vody
| dle chuti: sůl
| dle chuti: petržel nebo pórek
Postup přípravy receptu Hovězí polévka s játry:
Očištěné, mírně naklepané hovězího maso (hovězí přední) nakrájíme na kousky a dáme vařit s kostmi.
Játra vaříme společně s masem (v celku).
Zeleninu nakrájíme na plátky a orestujeme dozlatova na pánvi.
Zeleninu zalijeme částí vařící polévky, chvíli povaříme a přidáme do polévky 15 minut před dovařením.
Po změknutí masa, kosti a játra vytáhneme.
Játra nakrájíme na kousky a vložíme zpět do polévky.
Pokud chceme přidat zavářku, vytáhneme veškeré maso a zavaříme zavářku.
Nakonec polévku osolíme, okořeníme a dodáme petržel nebo pórek.
Fotky receptu Hovězí polévka s játry:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!