Použité suroviny receptu Hovězí polévka s krupicí :
500 g předního hovězího
| 1,5 l vody
| 6 kuliček nového koření
| sůl
| 6 kuliček pepře
| 3 bobkové listy
| 1/2 cibule
| 2 mrkve
| 1 petržel
| zelená petrželka
| kousek celeru
| 5 lžiček krupice
| 1 vejce
Postup přípravy receptu Hovězí polévka s krupicí :
Vodu osolíme, přidáme všechno koření a cibuli a přivedeme k varu. Do vroucí vody vložíme maso a pod pokličkou (nejlépe v tlakovém hrnci) vaříme do změknutí. Do hrnku rozklepneme vejce a zamícháme do něj krupici. Měkké maso vyjmeme, vývar přecedíme a vložíme do něj na kostičky pokrájenou zeleninu. Trochou vývaru dolijeme hrnek s vejcem a krupicí, rozmícháme a vlijeme do polévky. Vaříme do změknutí zeleniny. V případě potřeby dochutíme solí či polévkovým kořením a na talíři posypeme zelenou petrželkou.
Fotky receptu Hovězí polévka s krupicí :
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!