Postup přípravy receptu Hovězí polévka s pohankovými knedlíčky:
Do tlakového hrnce dáme maso s kostí, oloupané mrkve a celer vcelku, cibuli a stroužky česneku také vcelku. Vše zalijeme dostatečným množstvím vody a dáme vařit. Když je maso měkké, vše z vývaru vyjmeme a ještě ho přecedíme do jiného hrnce. Cibuli a česnek vyhodíme. Do čistého vývaru nastrouháme najemno mrkev a celer. Petrželku nadrobno nasekáme a též dáme do polévky.
Těstíčko na knedlíčky si uděláme tak, že ve větším hrnku rozšleháme 2 vejce, osolíme, vmícháme postupně obě mouky a dobře vymícháme. Těstíčko má být spíše hustší, aby knedlíčky dobře držely pohromadě. V hrnci si polévku opět přivedeme k varu a když hodně bublá, malou lžičkou tvoříme knedlíčky, lžičku vždy ponoříme do vroucí polévky a knedlíček z ní vyklouzne.
Polévku ještě povaříme asi 10 minut a nakonec do ní můžeme najemno nakrájet uvařené hovězí maso.