Vložil: | Hanys |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 30 min |
Hodnocení: | Žádné hodnocení |
Počet hodnocení: | 0 |
|
|
Použité suroviny receptu Hovězí s bok čoj:
1 velká bok čoj (čínské zelí), asi 250-275 g, roztrhaná nebo pokrájená na větší kusy
| 2 lžíce rostlinného oleje
| 2 rozřezané stroužky česneku
| 500 g hovětí kýty pokrájené na nudilčky
| 6 očištěných jarních cibulek (šalotek)
| 150 g malých kuřecích klásků
| 150 g očištěných zelených fazolek
| 2 červené paprky, zbavené semen a nakrájené na proužky
| 2 lžíce ústřícové omáčky
| 1 lžíce rybí omáčky
| 1 lžíce cukru
| rýže nebo nudle jako příloha
Postup přípravy receptu Hovězí s bok čoj:
1) Vařte bok čoj v páře nad vroucí vodou, dokud není měkký. Udržujte v teple.
2) V rozehřátém woku nebo velké pánvi rozehřejte olej, přidejte česnek a hovězí nudličky a smažte je 1-2 minuty na prudkém ohni do hněda.
3) Přidejte do woku nebo pánve zelené fazolky, kukuřičky, jarní cibulky (šalotky), červené papriky, ústřicovou omáčku, rybí omáčku a cukr a vše dobře promíchejte. Smažte 2-3 minuty na prudkém ohni, dokud není zelenina měkká, ale ještě stále křupavá.
4) Na dno servírovací mísy rozložte listy bok čoj a na ně hotový pokrm.
5) Podávejte hotový pokrm okamžitě s rýží nebo nudlemi.
Fotky receptu Hovězí s bok čoj:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!