Vložil: | Petulin |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 60 min |
Hodnocení: |
        
|
Počet hodnocení: | 16 |
|
|
Použité suroviny receptu Hovězí s dírkami:
1,5 kg hovězího zadního
| 3 tenčí párky
| 3 silnější plátky slaniny
| olej
| cibule
| 2 lčíce kečupu
| 2 rajčata
| mouka, pepř, sůl
Postup přípravy receptu Hovězí s dírkami:
Do masa uděláme nožem otvory, do kterých vložíme (prošpikujeme) párky a slaninu (může se použít i kyselá okurka). Maso osolíme, opepříme, ovážeme nití, potřeme ze všech stran olejem a necháme hodinu v ledničce odležet. Potom ho na rozpáleném oleji i s cibulí opečeme ze všech stran, podlijeme vodou a dusíme pod poklicí doměkka. Šťávu zahustíme trochou mouky, přidáme kečup a na kolečka nakrájená rajčata. Maso odkryjeme a ještě asi 20 minut dopékáme v troubě - 200 °C. Maso při dopékání potíráme vydušenou šťávou. Hotové maso nakrájíme na plátky, přelejeme šťávou.
Fotky receptu Hovězí s dírkami:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!