Použité suroviny receptu Hovězí s oříškovou kůrkou:
1 svazek kořenové zeleniny
| 2 cibule
| 1 plátek celozrnného chleba
| 1,5 kg hovězí kýty
| 1/4 l červeného vína
| 1/2–3/4 l vývaru z kostky
| 1 lžíci rajčatového protlaku
| 2 lžíce přepuštěného másla
| 50 g sýra goudy
| 50 g lískových oříšků
| 1 vejce
| 1 květák
| 1 svazek petrželky
| 300 g mražených zelených fazolek
| 1 lžíci rostlinného tuku
| dle chuti: sůl a pepř
| 1 bobkový list
Postup přípravy receptu Hovězí s oříškovou kůrkou:
Očistíme kořenovou zeleninu a pokrájíme na kousky. Cibule oloupeme, jednu nakrájíme na špalíky a druhou odložíme. Chléb rozkrájíme na kostky. Maso opláchneme, osušíme a posypeme solí a pepřem. V pekáči rozpálíme máslo a maso ze všech stran opečeme. Přidáme zeleninu a cibuli, osmahneme a podlijeme vínem a 1/4 l vývaru. Vmícháme protlak, chléb a bobkový list. V předehřáté troubě (200 °C) dusíme asi 2 hodiny.
Sýr nahrubo nastrouháme, smícháme s oříšky pokrájenými na lupínky a vejcem. Opepříme a osolíme. Asi 20 minut před dopečením maso vyndáme a výpek (bez bobkového listu) přelijeme do hrnce. Pečeni potřeme oříškovou směsí a přitlačíme. Vrátíme do pekáče a bez poklice dopečeme.
Očištěný květák rozebereme na růžičky. Petrželku najemno usekáme. Zbylou cibuli nakrájíme kostičky. Fazolky a květák dáme do vroucí osolené vody a 15 minut vaříme. Slijeme a dáme okapat.
Rozehřejeme tuk, vsypeme cibuli a necháme zhnědnout. Přidáme kořenovou zeleninu, petrželku a rozšleháme na pyré. Dle potřeby zředíme vývarem. Maso podáváme s omáčkou a zeleninou.
Fotky receptu Hovězí s oříškovou kůrkou:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!