Jeřabiny - nejoblíbenější receptyJeřabiny - nejoblíbenější recepty Likér ořechovka - nejoblíbenější receptyLikér ořechovka - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a školní prázdniny v roce 2025/2026Školní rok a školní prázdniny v roce 2025/2026
Chytrá žena na Facebooku
Recepty
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Středa 10.09. 2025
Dnes má svátek Irma
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Hovězí s oříškovou kůrkou

fotka Hovězí s oříškovou kůrkou
Vložil:
Porcí:6
Doba přípravy: 120 min
Hodnocení:  +++++++___
Počet hodnocení: 4

Použité suroviny receptu Hovězí s oříškovou kůrkou:

1 svazek kořenové zeleniny  | 2 cibule  | 1 plátek celozrnného chleba  | 1,5 kg hovězí kýty  | 1/4 l červeného vína  | 1/2–3/4 l vývaru z kostky  | 1 lžíci rajčatového protlaku  | 2 lžíce přepuštěného másla  | 50 g sýra goudy  | 50 g lískových oříšků  | 1 vejce  | 1 květák  | 1 svazek petrželky  | 300 g mražených zelených fazolek  | 1 lžíci rostlinného tuku  | dle chuti: sůl a pepř  | 1 bobkový list

Postup přípravy receptu Hovězí s oříškovou kůrkou:


Očistíme kořenovou zeleninu a pokrájíme na kousky. Cibule oloupeme, jednu nakrájíme na špalíky a druhou odložíme. Chléb rozkrájíme na kostky. Maso opláchneme, osušíme a posypeme solí a pepřem. V pekáči rozpálíme máslo a maso ze všech stran opečeme. Přidáme zeleninu a cibuli, osmahneme a podlijeme vínem a 1/4 l vývaru. Vmícháme protlak, chléb a bobkový list. V předehřáté troubě (200 °C) dusíme asi 2 hodiny.
Sýr nahrubo nastrouháme, smícháme s oříšky pokrájenými na lupínky a vejcem. Opepříme a osolíme. Asi 20 minut před dopečením maso vyndáme a výpek (bez bobkového listu) přelijeme do hrnce. Pečeni potřeme oříškovou směsí a přitlačíme. Vrátíme do pekáče a bez poklice dopečeme.
Očištěný květák rozebereme na růžičky. Petrželku najemno usekáme. Zbylou cibuli nakrájíme kostičky. Fazolky a květák dáme do vroucí osolené vody a 15 minut vaříme. Slijeme a dáme okapat.
Rozehřejeme tuk, vsypeme cibuli a necháme zhnědnout. Přidáme kořenovou zeleninu, petrželku a rozšleháme na pyré. Dle potřeby zředíme vývarem. Maso podáváme s omáčkou a zeleninou.


Fotky receptu Hovězí s oříškovou kůrkou:

K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!
Hodnocení receptu Hovězí s oříškovou kůrkou
Recept se mi nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Recept se mi líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 


Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles