Postup přípravy receptu Hovězí s žampiónovou omáčkou:
Maso vložíme do trouby. V menším hrnci smícháme sůl a majoránku, pepř. Touto směsí potřeme povrch masa. Pečeme při 170 °C po dobu cca 2 hodiny, maso by mělo být středně propečené, pak vyndáme upečené maso z trouby a necháme 5 minut odpočinout ještě před porcováním. Mezitím na malé pánvi smícháme vývar a kukuřičnou mouku a vaříme až se omáčka zahustí, u dna se začnou tvořit bublinky; pak ještě asi dvě minuty provařujeme. Do vzniklé omáčky zamícháme žampióny, červené víno a 1/8 lžičky majoránky a ještě prohřejeme. Maso naporcujeme a podáváme s žampiónovou omáčkou.
Fotky receptu Hovězí s žampiónovou omáčkou:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!