1 polévková lžíce rostlinného oleje
| olej navíc na fritování
| stroužek česneku nadrobno nasekaný
| 1 lžička najemno strouhaného čerstvého zázvoru
| 1 středně velká, najemno nakrájená cibule
| 1 lžíce kari koření
| půlka lžičky kurkumy
| 200 g mletého hovězího masa
| 90 g mraženého hrášku
| 1 polévková lžíce hnědého cukru
| 1 kg listového těsta
| čtvrt šálku nadrobno nasekaných koriandrových lístků
Postup přípravy receptu Hovězí samosas:
Česnek a zázvor osmažíme na oleji. Po minutě přidáme cibuli, kari a kurkumu. Restujeme 2-3 minuty. Poté přidáme hovězí maso, dobře promícháme a opékáme asi 5-7 minut. Vmícháme hrášek a necháme zcela vystydnout. Z rozváleného listového těsta vykrájíme 24 koleček o průměru asi 10 cm. Doprostřed dáme vychladlou směs a posypeme koriandrem. Kolečko přehneme napůl a okraje dobře stlačíme, aby náplň nevytékala ven. Taštičky smažíme na rozpáleném oleji 2 minuty po každé straně, až jsou zlaté a křupavé.
Přílohy
Servírujeme s tzatziki.
Fotky receptu Hovězí samosas:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!