Použité suroviny receptu Hovězí steak s hořčičnou omáčkou:
2 lžíce rostlinného oleje
| 3 středně velkých brambor
| 200 g hovězí svíčkové (nebo roštěnec)
| 1 lžíce vinného octa
| 1 lžíce Rama Cremefine zakysaný krém
| 1 lžíce Rama Cremefine na šlehání
| 1 lžíce hrubozrnné hořčice
| dle chuti estragon nebo provensálské koření
| dle chuti sůl
| dle chuti pepř
Postup přípravy receptu Hovězí steak s hořčičnou omáčkou:
V malé nepřilnavé pánvi (je nutné, aby měla i pokličku) rozpálíme lžíci oleje, vhodíme do něj kostičky brambor, zakryjeme pokličkou a asi 10 minut opékáme. Pánvičkou občas zatřeseme. Pak sundáme pokličku a asi 5 minut opékáme. Osolíme a opepříme maso, rozpalíme v pánvi zbývající olej a osmahneme steak – zhruba minutu a půl. Maso přemístíme na talíř, vlijeme do pánve ocet a pak rychle přimícháme oba druhy Ramy a hořčici. Povaříme tak, abyste získali omáčku. Poprašíme ji estragonem, případně přidáme provensálské koření a podle chuti osolíme.
Fotky receptu Hovězí steak s hořčičnou omáčkou:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!