1 šalotka
| 3 stroužky česneku
| 50 ml oleje
| 200g lišek
| 2 lžíce mouky
| 250 ml bílého vína
| 200 ml smetany
| sůl
| muškátový květ
| 4 steaky z ze svíčkové nebo roštěnce
| černý pepř drcený
| etrželka
| kari
Postup přípravy receptu Hovězí steak s liškami:
Oloupeme šalotku a česnek. Cibuli nakrájíme na jemno, česnek na plátky a vše zpěníme na oleji. Přidáme lišky, zaprášíme moukou, podlijeme vínem a necháme povařit. Přilijeme smetanu, přidáme špetku muškátového oříšku, kari, osolíme a dále vaříme.
Steaky posypeme drceným pepřem a opečeme na pánvi.
Výpek z masa přidáme do omáčky. Můžčee ho při podávání přelít i přes maso. Vhodnou přílohou jsou opečené brambory s česnekem a petrželkou
Fotky receptu Hovězí steak s liškami:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!