Použité suroviny receptu Hovězí steak se špenátem:
4 hovězí plátky (po 200 g)
| 250 ml smetany
| 150 ml bílého vína
| 200 g sekaného špenátu
| 80 g taveného sýra
| 4 polévkové lžíce oleje
| 1 lžíce másla
| 1 cibule
| 1 stroužek česneku
| mletý muškátový oříšek
| sůl
| pepř
Postup přípravy receptu Hovězí steak se špenátem:
Omyté a osušené maso po obou stranách osolte. Na rozpáleném oleji z obou stran prudce osmahněte. Pak na mírnějším ohni dále opékejte asi 4 minuty. Připravte si omáčku. Nakrájenou cibuli a prolisovaný česnek poduste na másle. Přidejte víno, smetanu a sýr. Za stálého míchání zahřívejte, dokud se sýr neroztaví. Přidejte čerstvý špenát, nakrájený na nudličky, a krátce povařte, dochuťte solí, pepřem a muškátovým oříškem. Maso podávejte přelité omáčkou.
Fotky receptu Hovězí steak se špenátem:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!