Použité suroviny receptu Hovězí tokáň na majoránce:
1/2 kg hovězího masa
| 50 g slaniny
| 1 ks cibule
| 2 dl bílého vína
| 2 dl kysané smetany
| lžíce majoránky
| trochu pepře
| stroužek česneku
| trochu soli
Postup přípravy receptu Hovězí tokáň na majoránce:
Hovězí maso nakrájíme na tenké plátky a pak na proužky. Jemně nakrájenou cibuli osmažíme na rozškvařené slanině, přidáme koření a maso a opečeme ze všech stran. Mírně podlijeme vínem smíchaným s vodou a dusíme. Když je maso poloměkké, přidáme utřený česnek. Podléváme vždy, když se tuk odděluje od šťávy. Měkké maso zahustíme smetanou a hovězí tokáň na majoránce ještě chvíli podusíme. Jako příloha se výborně hodí těstoviny nebo noky.
Fotky receptu Hovězí tokáň na majoránce:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!