1-1,5 kg zadního hovězího
| 2 lžíce olivového oleje
| 100 g anglické slaniny
| 1 lžička sušeného tymiánu
| 400 g konzerva sekaných rajčat
| 600 ml bílého vína
| sůl, pepř
| 4 zralá rajčata
| 4 mrkve
| 3 lžíce černých oliv
Postup přípravy receptu Hovězí v rendlíku:
Předehřejeme troubu na 160°C. Osolené maso opečeme na rozpáleném oleji ve velkém pekáči tak, aby se zatáhlo. Přidáme slaninu nakrájenou na kostičky a osmahneme ji doměkka. Přimícháme prolisovaný česnek a tymián, rajčata z konzervy, víno, osolíme a opepříme. Přivedeme k varu.
Kastrol přikrytý pokličkou dáme do předehřáté trouby a dvě hodiny dusíme. Potom vyjmeme, přihodíme čerstvá rajčata, nahrubo nastrouhanou mrkev a olivy a hrnec ještě na hodinu vrátíme do trouby. Maso by pak mělo být úplně měkké.
Fotky receptu Hovězí v rendlíku:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!