Použité suroviny receptu Hovězí vývar s morkovými knedlíčky:
0,8 l hovězího vývaru
| 50 g hovězího morku
| 1 vejce
| 1 lžíce netučného tvarohu
| 1 lžička jemně krájené petrželky
| dle chuti: sůl a muškátový oříšek
Postup přípravy receptu Hovězí vývar s morkovými knedlíčky:
Morek očistíme, opláchneme a nakrájíme jej na malé kousky. Pak jej osolíme a prohněteme s tvarohem a žloutkem a jemně krájenou petrželkou. Bílek nepatrně osolíme a ušleháme z něj tuhý sníh, který lehce promísíme s morkovým těstíčkem. Okořeníme strouhaným muškátovým oříškem a necháme v ledníčce odpočinout. Z vychlazeného morkového těstíčka tvarujeme lžící knedlíčky a necháme je v horkém vývaru 8 minut vařit. Vývar podáváme horký v předehřátém šálku.
Fotky receptu Hovězí vývar s morkovými knedlíčky:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!