Postup přípravy receptu Hovězí závitky:
Plátky zadního hovězího masa důkladně naklepejte, osolte, posypte mletým pepřem a lehce potřete hořčicí. Na každý plátek masa pak položte plátek slaniny, plátek šunky a kolečko cibule. Stočte do závitku a ten zajistěte jehlou nebo ovažte nití. Obalte v hladké mouce. V kastrolu na směsi másla a oleje osmahněte najemnou nakrájenou cibuli. Přidejte závitky, osmahněte je ze všech stran a podlijte. Vložte do trouby a zakryté poklicí zvolna pečte do měkka. Během pečení podle potřeby podlévejte horkým vývarem a závitky obracejte. Měkké závitky vyjměte, šťávu důkladně prolisujte.
Hovězí závitky pečte v troubě předehřáté na 200 C.
Hovězí závitky podávejte s rýží nebo brambory.