500 g čerstvého nebo mraženého hrášku
| 2 cibule
| 2 rajčata nebo 2 lžíce protlaku
| hladká mouka do zásmažky
| olej
| sůl
| mletá paprika
| petržel
Postup přípravy receptu Hrachová Jachnija:
Na oleji zasmažíme cibulku, přidáme hladkou mouku a až zrůžoví stáhneme z plotny a rychle zamícháme papriku. Zalijeme vodou a dáme znovu vařit (já dávám 3 vrchovaté lžičky mouky na 2 l vody, musí to mít trochu hustší konzistenci, jako krémová polévka). Přidáme hrášek, povaříme a až je skoro hotový, dodáme rajčátka nakrájená na jemno. Před podáváním můžeme přidat petrželku. Jachnija se vždy u nás jí s čerstvým chlebem.
Fotky receptu Hrachová Jachnija:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!