Postup přípravy receptu Hrachová kaše s cibulkou a uzeným masem:
Dáme vařit 2 litry vody. Když se začne voda vařit, vsypeme hrách, stáhneme z plotýnky a pod pokličkou necháme 30 minut bobtnat. Potom dáme znovu na oheň a uvaříme hrách doměkka.
Oloupeme cibule, z 1 odkrojíme půlku, zbytek nasekáme. Dáme do vody vařit maso s půlkou cibule a 5 kuličkami celého pepře. Z jedné třetiny sádla, trochy nakrájené cibule a hladké mouky uděláme jíšku, kterou zalijeme vývarem z masoxu a vše dobře rozšleháme.
K vývaru s hotovou jíškou přidáme doměkka uvařený hrách, který jsme jemně umleli, opět všechno rozšleháme a provaříme. Kaši dochutíme solí, třeným česnekem, majoránkou a mletým černým pepřem.
Na zbytku sádla osmahneme dozlatova zbytek nadrobno nakrájené cibule a kaši jí ozdobíme. Podáváme ji na stůl s vařeným uzeným masem, můžeme k ní ještě podle chuti přidat kyselou sterilovanou okurku nebo jinou zeleninu.
Fotky receptu Hrachová kaše s cibulkou a uzeným masem:
Fotky vložil: Vlamape,damami,myrna,,vilka