Použité suroviny receptu Hrachová polévka po polsku:
150 g hrachu
| 100 g hovězího masa
| 100 g klobásy
| 50 g sádla
| 20 g hladké mouky
| 1 cibule
| 2 stroužky česneku
| sůl
| pepř
| polévkové koření
Postup přípravy receptu Hrachová polévka po polsku:
Předem přebraný a namočený hrách vaříme společně s hovězím masem doměkka. Uvařené maso vyjmeme a hrách umeleme na masovém strojku. Na kastrolku si připravíme ze sádla a hladké mouky světlou jíšku, přidáme drobně nakrájenou cibuli a třený česnek, vše zalijeme vývarem z hrachu a vodou. Pak přidáme umletý hrách, polévku dosolíme, opepříme a za stálého míchání dobře povaříme. Nakonec vmícháme do polévky maso nakrájené na kostky a plátky klobásy. Dochutíme ji polévkovým kořením a podáváme s černým chlebem.
Fotky receptu Hrachová polévka po polsku:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!