Postup přípravy receptu Hrachová polévka s rybím filé:
Hrách přebereme, nalijeme na něj 1250 ml vody a necháme přes noc dobře nabobtnat. Přebytečnou vodu scedíme, zalijeme čerstvou a uvaříme doměkka. Hrách při vaření nesolíme, protože tvrdne. Cibuli oloupeme, nakrájíme na kostičky a zpěníme na rozehřátém másle. Přidáme mouku a připravíme cibulovou jíšku. Tu zalijeme uvařeným hrachem i s vývarem, přidáme ještě vodu, očištěnou nakrájenou mrkev s celerem, kostku masoxu a ještě 7-10 minut povaříme. Pak polévku rozmixujeme, přidáme rozetřený česnek, dochutíme solí a pepřem. Filé uvaříme zvlášť v osolené vodě doměkka, nakrájíme na větší kostky a vložíme do hotové hrachové polévky. Společně prohřejeme a dále již nevaříme. Nakonec polévku ozdobíme čerstvou zelenou petrželkou a můžeme přidat na kostičky nakrájenou a osmaženou bílou veku.