Použité suroviny receptu Hrachová polévka s tymiánem:
500 ml žlutého hrachu
| 1 litr vody
| 1 bobkový list
| 2-3 lžičky nového koření
| 1 kousek na plátky pokrájeného zázvoru
| 1-2 cibule pokrájené na čtvrtky
| 1-2 lžíce pokrájené mrkve
| 2 zeleninové bujónové kostky
| sůl
| 1 lžička majoránky
| čerstvý tymián
| hořčice
Postup přípravy receptu Hrachová polévka s tymiánem:
Hrách namočíme na 6-8 hodin do vody. Vodu slijeme, zalijeme čistou vodou a přidáme bobkový list, nové koření, zázvor a cibuli. Polévku vaříme asi 1,5 hodiny. Na poslední půlhodinu přidáme mrkev. Sýr pokrájíme na kostičky a přidáme do polévky. Ochutíme bujónovou kostkou, solí a majoránkou. Posypeme čerstvým tymiánem.
Přílohy:
Podáváme s hořčicí.
Fotky receptu Hrachová polévka s tymiánem:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!