Vložil: | DanaKou |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 90 min |
Hodnocení: | Žádné hodnocení |
Počet hodnocení: | 0 |
|
|
Použité suroviny receptu Hrachovec:
200 g půleného hrachu
| 100 g krupek
| 1 cibule
| 50 g sádla
| 150-200 g vařeného nebo pečeného vepřového masa
| 2-3 stroužky česneku
| 1/2 lžičky majoránky
| špetka soli
| na vymazání tuk
| na vysypání strouhanka
Postup přípravy receptu Hrachovec:
Propláchnutý a předem namočený hrách zalijeme vodou tak, aby byl potopený, a uvaříme ho doměkka. Krupky propláchneme vodou, doplníme dvojnásobným množstvím vody a také je uvaříme doměkka. Nakrájenou cibuli zpěníme na sádle, vmícháme scezený propláchnutý hrách a krupky a nakrájené maso. Směs ochutíme prolisovaným česnekem, majoránkou, osolíme a rozložíme do tukem vymazané a strouhankou vysypané zapékací mísy. Pokrm zapékáme ve středně předehřáté troubě asi 30 minut.
Fotky receptu Hrachovec:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!