Vložil: | Veroka |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 130 min |
Hodnocení: | Žádné hodnocení |
Počet hodnocení: | 0 |
|
|
Použité suroviny receptu Hradecké vepřové koule:
400 g vepřového masa
| 50 g jater
| mletý pepř
| 3 stroužky česneku
| 2 rohlíky
| mléko
| 1 vejce
| sůl
| drcený kmín
| grilovací koření
| tuk na vymazání
Postup přípravy receptu Hradecké vepřové koule:
Maso a játra pomeleme, přidáme pepř, česnek utřený se solí, v mléce namočený a vymačkaný rohlík spolu s vejcem a dobře propracujeme. Navlhčenýma rukama tvoříme koule velikosti vejce a skládáme je do tukem vymazaného pekáčku nebo zapékací mísy. Posypeme drceným kmínem a grilovacím kořením, podlijeme vývarem a pečeme dočervena v rozehřáté troubě asi 90 minut za občasného přelévání výpekem. Podáváme s brambory nebo bramborovým knedlíkem a zelím.
Fotky receptu Hradecké vepřové koule:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!