150 g losos uzený
| 2 ks cibule
| dle chuti: pepř mletý
| dle potřeby: olej
| 500 g hrách
| dle chuti: majoránka
| 150 g hrášek zelený
| 200 ml smetana
| 2 l vývar zeleninový
| dle chuti: sůl
Postup přípravy receptu Hrášková finská polévka:
Cibuli nakrájenou na kostičky osmahneme na oleji. Přilijeme vývar, přidáme žlutý oloupaný hrách a posekanou majoránku, může být i sušená. Vaříme na mírném ohni asi 50 minut. Plátky lososa pokrájíme na proužky. Z polévkového základu vyjmeme vařený hrách, 2 lžíce dáme stranou a zbytek rozmixujeme. Přilijeme 150 ml šlehačky a dochutíme solí, pepřem a trochou cukru. Směs vrátíme do polévky společně se zeleným hráškem a ještě chvíli vaříme. Nakonec přidáme pokrájeného lososa a zbylý hrách. Zbytek šlehačky ušleháme, každou porci zdobíme a posypeme majoránkou.
Fotky receptu Hrášková finská polévka:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!