Použité suroviny receptu Hrášková polévka s bazalkou :
3/4 l masového vývaru
| 500 g hrášku
| 1 hrst čerstvé bazalky
| 100 g šunky nebo uzeného masa
| 2 vejce
| 2 lžíce citronové šťávy
| 1/8 l kysané smetany
Postup přípravy receptu Hrášková polévka s bazalkou :
Masový vývar přivedeme k varu, vložíme do něho hrášek a necháme asi 8 - 10 minut vařit. Přidáme kostičky šunky. Vejce rozšleháme s citronovou šťávou a smetanou. Polévku sejmeme z ohně a ochucenou smetanu s vejci do ní nalijeme. Přidáme jemně natrhané lístečky bazalky. Polévku už nevaříme, jen ji před podáváním udržujeme horkou.
Fotky receptu Hrášková polévka s bazalkou :
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!