Vložil: | Medvidkaaa |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 50 min |
Hodnocení: |
|
Počet hodnocení: | 3 |
|
|
Použité suroviny receptu Hráškový krém s čerstvou mátou:
800 g čertvého zeleného hrášku
| 2 šalotky
| 100 g prorostlé slaniny
| 2 lžíce jemně nakrájené petrželky
| 12 čerstvých mátových listů
| 0,5 l drůbežího vývaru
| sůl
| pepř
| 6 lžic smetany
| drobně nasekané čerstvé mátové listy
Postup přípravy receptu Hráškový krém s čerstvou mátou:
Šalotku nakrájíme na jemné kostičky a slaninu na tenké úzké proužky. Plátky slaniny v hrnci dochřupava vypečeme, z tuku je pak vyjmeme a uchováme na teple. Hrášek a na kostičky nakrájenou šalotku podusíme za občasného promíchání v tuku z vypečené slaniny. Jakmile šalotka zesklovatí, přidáme jemně krájenou petrželku, rozsekané mátové listy, ještě krátce podusíme a zalijeme drůbežím vývarem. Na mírném ohni 20 minut vaříme, až hrášek změkne. polévku propasírujeme sítem, nalijeme znovu do hrnce, okořeníme a zašleháme do ní smetanu. Přidáme škvarečky ze slaniny, krátce zahřejeme a sypeme sekanou mátou.
Fotky receptu Hráškový krém s čerstvou mátou:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!